BLINKEN RAZGOVARAO SA ABASOM: SAD podržavaju formiranje novog kabineta u Ramali

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

01. 04. 2024. u 23:30

AMERIČKI državni sekretar Entoni Blinken pozdravio je danas u telefonskom razgovoru sa predsednikom Palestinske samouprave Mahmudom Abasom formiranje novog kabineta u Ramali.

БЛИНКЕН РАЗГОВАРАО СА АБАСОМ: САД подржавају формирање новог кабинета у Рамали

FOTO: AP/Tanjug

U saopštenju Stejt departmenta se navodi da je Blinken ponovio da se SAD raduju saradnji sa novom vladom Palestinske samouprave, "kako bi se promovisali mir, bezbednost i prosperitet" i apelovao na implementaciju neophodnih reformi. 

- Blinkne je naglasio da revitalizovana samouprava je ključ ostvarivanja rezultata palestinskog naroda, kako na Zapadnoj obali, tako i u Gazi - stoji u saopštenju, preneo je Tajms of Izrael.

Iz Abasove kancelarije su istakli da je Blinken naglasio da će SAD "pritisnuti Izrael da zaštiti civile u Pojasu Gaze, da dozovoli veći priliv humanitarne pomoći i da radi na političkom rešenju okončanja konflikta koji će dovesti do uspostavljanja palestinske države u saradnji sa Palestinskom samoupravom i arapskim zemljama".

Abas je izrazio zabrinutost zbog potencijalne ofanzive izraelske vojske na Rafu, gde se sklonilo više od milion Palestinaca.

 

BONUS VIDEO: HAPŠENjE U MOSKVI -  Sumnja se da je priveden jedan od terorista

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)