POJAVIO SE SNIMAK IZ VAZDUHA: Jezivi prizori posle udara broda u veliki most u Baltimoru, katastrofa neviđenih razmera (FOTO/VIDEO)

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

26. 03. 2024. u 15:01

KONTEJNERSKI brod "Dali", koji je izazvao urušavanje velikog mosta u Baltimoru, izgubio je pogon dok je napuštao luku, navodi se u izveštaju Agencije za kibernetičku i bezbednost infrastrukture.

ПОЈАВИО СЕ СНИМАК ИЗ ВАЗДУХА: Језиви призори после удара брода у велики мост у Балтимору, катастрофа невиђених размера (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Posada broda obavestila je vlasti o mogućem sudaru, preneo je Ej-Bi-Si njuz, koji je imao uvid u izveštaj.

- Brod je obavestio Ministarstvo saobraćaja da je izgubljena kontrola nad plovilom i da je moguć sudar sa mostom - ističe se u izveštaju.

Most Ki srušio se rano jutros po lokalnom vremenu nakon što je u njega udario teretni brod. Plovidba je u toj oblasti obustavljena. U toku je aktivna misija traganja i spasavanja oko 20 ljudi za koje se veruje da su pali u vodu.

Sekretar za saobraćaj Merilenda Pol Videfeld izjavio je da su na mostu u trenutku urušavanja bili građevinski radnici koji su obavljali popravke.

Agencija AP javila je da su u vodu pali i automobili.

Objavljeni su i snimci i fotografije iz vazduha na kojima se vide prave razmere katastrofe u Baltimoru.

(SRNA)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!