TRAMP SE IZVUKAO: Sud drastično smanjio kaznu i dozvoli bivšem predsedniku da nesmetano radi u državi NJujork

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

25. 03. 2024. u 16:46

APELACIONI sud u Njujorku dao je Donaldu Trampu još 10 dana da položi garanciju kako bi ispunio presudu o građanskoj prevari i smanjio neophodnu sumu na 175 miliona dolara.

ТРАМП СЕ ИЗВУКАО: Суд драстично смањио казну и дозволи бившем председнику да несметано ради у држави Њујорк

FOTO: Tanjug/AP


Odluka njujorškog žalbenog suda u ponedeljak znači da bivši predsednik Donald Tramp i njegovi sinovi još uvek mogu da vode posao u Njujorku i da dobijaju kredite od njujorških finansijskih institucija za sada.

Nalog žalbenog suda daje Trampu još 10 dana da položi garanciju kako bi ispunio presudu o građanskoj prevari i smanjio neophodnu sumu na 175 miliona dolara.

To je spasonosni deo odluke suda za bivšeg predsednika, koji je, zajedno sa svojim odraslim sinovima i njegovom kompanijom, kažnjen sa više od 464 miliona dolara, uključujući kamate, nakon što je sudija Artur Engoron otkrio da su Tramp i njegovi saoptuženi na prevaru naduvali vrednost njegove imovine.

Ovom presudom se za sada odbija mogućnost da njujorška državna tužiteljka Leticija Džejms želi da zapleni imovinu bivšeg predsednika kako bi izvršila presudu protiv njega.

Međutim, sudski nadzor sudije Artura Engorona i imenovanje direktora za usklađenost za Trampovu kompaniju ostaće na snazi.

(CNN)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)