OVO SU TERORISTI IZ MOSKVE U TRENUTKU HAPŠENJA: Pali blizu granice sa Ukrajinom - Za jednim se još uvek traga (FOTO)

Марија Стевановић
Marija Stevanović

23. 03. 2024. u 11:02

FEDERALNA služba bezbednosti Rusije (FSB) saopštila je danas da su, nakon napada koji su sinoć izveli u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" u Moskvi, "teroristi imali nameru da pređu granicu Rusije i Ukrajine i da su imali kontakte na ukrajinskoj strani".

ОВО СУ ТЕРОРИСТИ ИЗ МОСКВЕ У ТРЕНУТКУ ХАПШЕЊА: Пали близу границе са Украјином - За једним се још увек трага (ФОТО)

Foto: Telegram

Kako je navedeno, privedeno je 11 osoba, uključujući četiri napadača koji su direktno učestvovali u terorističkom napadu.

Oni su privedeni u Brjanskoj oblasti u razmaku od nekoliko sati i sada se prebacuju u Moskvu, prenosi list Izvestija.

Foto: Telegram

Na stranicama ruskih medija i ruskih ratnih izveštača na društvenoj mreži Telegram, pojavile su se i fotografije terorista usnimljene u momentu njihovog hapšenja. 

Foto: Telegram

FSB navodi da je utvrđeno da je teroristički napad pažljivo planiran i da je oružje koje je korišćeno unapred pripremljeno u skrovištu.

Foto: Telegram

Nisu svi privedeni

Ipak, kako je navedeno na jednom od Telegram naloga ruskih ratnih izveštača, nisu svi napadači na koncertnu dvoranu privedeni. Još jedan rođeni Tadžikistan, Masrur Šomardov, i dalje se traži zbog učešća u terorističkom napadu u Krokusu.

Na društvenim mrežama pojavile su se i fotografije društvenih mreža napadača iz Moskve. 

Foto: Telegram

Foto: Telegram

Foto: Telegram

Oglašavanje Istražnog komiteta Rusije

Istražni komitet Rusije saopštio je prethodno da su osumnjičeni za napad uhapšeni nedaleko od ukrajinske granice. Uhapšeno je 11 osoba, uključujući četvoricu koji su učestvovali u napadu, naveo je Istražni komitet.

BONUS VIDEO:

HAPŠENjE U MOSKVI: Sumnja se da je priveden jedan od terorista

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!