"IZRAELSKE SNAGE UĆI ĆE U RAFU" Netanjahu: Imamo neslaganje sa Amerikancima - Odlučni smo da to uradimo

Tanjug

19. 03. 2024. u 15:48

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas u komitetu Kneseta za spoljne poslove i odbranu da će Izraelske odbrambene snage (IDF) ući u Rafu u okviru kopnene operacije i da je to rekao predsedniku SAD Džozefu Bajdenu u njihovom telefonskom razgovoru.

ИЗРАЕЛСКЕ СНАГЕ УЋИ ЋЕ У РАФУ Нетанјаху: Имамо неслагање са Американцима - Одлучни смо да то урадимо

Foto: AP

- Imamo neslaganje sa Amerikancima oko potrebe da uđemo u Rafu - kazao je Netanjahu u Komitetu za spoljne poslove i odbranu, preneo je Tajms of Izrael.    

- Ne o potrebi da se eliminiše Hamas - o potrebi da se uđe u Rafu. Ne vidimo način da vojno eliminišemo Hamas bez uništavanja ovih preostalih bataljona. Odlučni smo da to uradimo - istakao je Netanjahu.

On je istakao da je predsedniku SAD u njihovom jučerašnjem razgovoru stavio do znanja na najjasniji način, da je Izrael odlučan da završi eliminaciju tih bataljona u Rafi.

Netanjahu je dodao da su se dvojica lidera dogovorila o mehanizmu da Amerikanci podele svoje ideje o humanitarnoj pomoći i evakuaciji civila, o čemu brine i Izrael.

On je naglasio da Izrael mora da završi vojnu eliminaciju Hamasa.

- Ne postoji zamena za to, ne možete to da zaobiđete, ne možete da kažete 'uništićemo 80 odsto Hamasa', 'uništićemo 20 odsto' jer će se tih 20 odsto reorganizovati i ponovo preuzeti Pojas (Gaze) i naravno da će predstavljati novu pretnju Izraelu i naravno to će, takođe, biti pobeda šire osovine koja nam preti - iranske osovine - rekao je Netanjahu.

On je, takođe, priznao da je Izrael uključen u diplomatsku borbu uporedo sa vojnom borbom, u kojoj pritisak na Izrael raste.

BONUS VIDEO: DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!