KREMLJ PORUČIO: Gubici ukrajinskih diverzanata koji su pokušali da probiju rusku granicu iznosili do 70 odsto

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

16. 03. 2024. u 21:23

GUBICI ukrajinskih snaga koji su sinoć pokušali da probiju rusku državnu granicu iznosili su od 60 do 70 odsto diverzanata, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

КРЕМЉ ПОРУЧИО: Губици украјинских диверзаната који су покушали да пробију руску границу износили до 70 одсто

Foto: Shutterstock

Prema njegovim rečima, ruske snage već nekoliko dana uspešno odbijaju pokušaje ukrajinskih diverzanata da prodru na rusku teritoriju.

-Od 2.500 diverzanata koliko je pokušalo ovih dana da probije rusku granicu, 1.700 je pogođeno, a likvidirano je 550 ljudi, kazao je Peskov.

Dodao je i da predsednik Rusije Vladimir Putin redovno dobija izveštaje o napadima ukrajinskih diverzanata u Belgorodskoj i Kurskoj oblasti. Tim povodom oglasio se i Putin koji je rekao na sastanku Saveta bezbednosti Rusije da na taj način Kijev pokušava da omete predsedničke izbore u Rusiji i poručio da će te akcije Ukrajine samo ujediniti Ruse.

Ilustracija telegram rybar

Ranije danas, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruske oružane snage uspele da odbiju napade i zaustave pokušaje prodora na rusku teritoriju diverzantsko-izviđačkih grupa iz Sumske oblasti Ukrajine, kao i da je poginulo oko 30 ukrajinskih boraca.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)