CELA DRŽAVA NA NOGAMA: Putin poslao jasnu poruku ruskim državljanima

Novosti online

13. 03. 2024. u 23:55

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je na ruskim državljanima da donesu odluku o budućnosti zemlje kroz učešće na predstojećim predsedničkim izborima.

ЦЕЛА ДРЖАВА НА НОГАМА: Путин послао јасну поруку руским држављанима

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

"Samo vi, ruski građani, možete da odlučujete o budućnosti otadžbine. Želeo bih da istaknem da je jedini izvor moći u našoj zemlji narod. To je ključna zakonska odredba u ruskom ustavu", poručio je ruski predsednik u video obraćanju na Prvom kanalu državne televizije, prenosi TASS.

On je napomenuo da ljudi "ne samo da će glasati, već će se izjasniti o svojoj volji i nastojanjima, o svom ličnom angažmanu u daljem razvoju Rusije, jer su izbori korak u budućnost".

"Njihovi rezultati će direktno uticati na razvoj zemlje u narednim godinama. Ovo je važan, izuzetno odgovoran događaj. Zato, kao aktuelni šef države, smatram da je potrebno da vam se danas obratim", dodao je on.

Ruski lider je ukazao da društvo treba da bude ujedinjeno kako bi nastavilo da prevazilazi teškoće i adekvatno odgovara na složene izazove.

"Već smo dokazali da znamo kako da budemo zajedno, branimo slobodu, suverenitet i bezbednost Rusije, branimo naše vrednosti, tradicije, istoriju i kulturu, postupamo po savesti i istini, po pravdi", rekao je Putin.

On je objasnio da je učešće na predstojećim izborima pokazatelj patriotskih osećanja, i da važnost učešća na izborima dobro razumeju stanovnici Donbasa i Novorusije , kako je rekao, koji su u najtežim uslovima na referendumima glasali za jedinstvo sa Rusijom.

Putin je napomenuo da će tokom glasanja na predsedničkim izborima i stanovnici novih regiona morati da naprave svoj izbor.

"Glasaće i naši vojnici na frontu. Oni, pokazujući hrabrost i herojstvo, brane otadžbinu. I svojim učešćem na izborima daju primer svima nama", rekao je Putin u obraćanju Rusima uoči izbora.

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti