MOSKVA ZATRAŽILA SEDNICU SAVETA BEZBEDNOSTI UN O UKRAJINI: "Žele za izazovu direktan sukob Rusije i NATO"

Марија Стевановић
Marija Stevanović

09. 03. 2024. u 10:13

RUSIJA je zatražila da 22. marta bude održana sednica Saveta bezbednosti UN o Ukrajini, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski, prenosi Tanjug.

МОСКВА ЗАТРАЖИЛА СЕДНИЦУ САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ УН О УКРАЈИНИ: Желе за изазову директан сукоб Русије и НАТО

Foto: EPA

On je ocenio da jedan broj neodgovornih evropskih političara želi da postigne eskalaciju ukrajinskog sukoba i da ga dovede na novi nivo, odnosno više ne indirektan, već direktan sukob Rusije i NATO-a, prenosi RIA Novosti.

Poljanski smatra da je teško drugačije protumačiti reči francuskog predsednika Emanuela Makrona o potrebi uvođenja trupa NATO-a u Ukrajinu kako bi se sprečio krah kijevskog režima.

Ruski diplomata je takođe ocenio da nedavni presretnuti razgovor nemačkih oficira o isporuci raketa "taurus" Ukrajini i mogućnosti bombardovanja Krimskog mosta potvrda da se američki, britanski i evropski vojnici već nalaze na teritoriji Ukrajine i da pomažu ukrajinskoj vojsci da bira ciljeve za napade.

- O svim tim pitanjima želimo da razgovaramo sa našim zapadnim kolegama 22. marta, na posebnoj sednici Saveta bezbednosti - rekao je Poljanski.

BONUS VIDEO:

LUKSUZ NA RUSKI NAČIN

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)