NEODGOVORNO I OPASNO IZAZIVANJE RUSIJE: Predsednik najjače francuske stranke upozorio Makrona

PREDSEDNIK francuske stranke Nacionalno okupljanje Žordan Bardela istakao je da ne postoji nikakav limit, i da nema crvene linije kada je reč o pružanju podrške Ukrajini, a da bi uloga Francuske upravo trebalo da bude da ih utvrdi.

НЕОДГОВОРНО И ОПАСНО ИЗАЗИВАЊЕ РУСИЈЕ: Председник најјаче француске странке упозорио Макрона

Žordan Bardela / Foto EPA

- Kada se razmatra mogućnost da se pošalju francuski vojnici, kada se samo i predstavi takva hipoteza, protiv nuklearne sile kakva je Rusija, to je neodgovorno i izuzetno opasno po mir u svetu – istakao je Bardela.

Vođa francuskih nacionalnih snaga ističe da ova zemlja treba da širi glas mira i razuma i da predstavlja neku vrstu ravnoteže između stavova EU i NATO.

Bardela se takođe izjasnio protiv prijema Ukrajine u EU, smatrajući da bi to poremetilo ravnotežu u EU i naročito nanelo štetu domaćim poljoprivrednicima.

Predsednik Francuske Emanuel Makron primio je u četvrtak u Jelisejskoj palati predstavnike domaćih političkih partija da bi razgovarali o situaciji u Ukrajini, nekoliko dana posle njegove izjave da postoji mogućnost da se na tlo Ukrajine pošalju i savezničke trupe.

Nacionalno okupljanje, stranka krajnje desnice kojoj predsedava Žordan Bardela, i čija je šefica poslaničke grupe Marin le Pen, ubedljivo vodi u ispitivanjima javnog mnjenja za predstojeće izbore za Evropski parlament, sa 29 odsto naspram 19 koliko ima koalicija okupljena oko francuskog predsednika Emanuela Makrona.

BONUS VIDEO:

LUKSUZ NA RUSKI NACIN

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!