PUTIN U SUSRET 8. MARTU: Žene su glavni centar gravitacije u porodici

Novosti online

05. 03. 2024. u 11:27

ŽENE daju ogroman doprinos postizanju ciljeva nacionalnog razvoja zemlje, bez njih se ne može zamisliti nijedna važnija sfera, istakao je predsednik Rusije Vladimir Putin u video-poruci učesnicama Sveruskog ženskog foruma koji se održava u Moskvi.

ПУТИН У СУСРЕТ 8. МАРТУ: Жене су главни центар гравитације у породици

Foto: Tanjug/AP

Putin je ujedno i čestitao učesnicama foruma predstojeći praznik 8. mart.

- Vaš forum je okupio uspešne, aktivne, talentovane, bistre žene iz svih regiona naše velike zemlje ovde, na izložbenom prostoru Rusije. Žene daju ogroman doprinos u postizanju ciljeva nacionalnog razvoja. Bez vas je nemoguće je zamisliti tako važne oblasti, kao što su zdravstvo, obrazovanje, nauka, kultura, preduzetništvo, državna i opštinska administracija - kazao je Putin.

Ruski predsednik je ukazao i na ključnu ulogu žena u očuvanju tradicije, duhovnih i moralnih vrednosti i vaspitanju mlađih generacija.

- Na kraju krajeva, žene su te koje rade u školama i vrtićima i zauzimaju vodeće pozicije u obrazovnoj sferi. Žene su glavni centar gravitacije u porodici. Vi ovde stvarate atmosferu ljubavi, razumevanja i brige - dodao je predsednik.

Ruski predsednik takođe je zahvalio ženama koje učestvuju u Specijalnoj vojnoj operaciji i napomenuo da se na liniji kontakta nalaze stotine žena vojnog i medicinskog osoblja.

- Stotine žena su danas na liniji kontakta: to su lekari i medicinske sestre, vojnici, osoblje različitih specijalnosti. Među laureatima su i žene koje pomažu borcima: organizatori i aktivni učesnici dobrovoljačkih brigada. Hvala vam na vašoj službi, na vašoj postojanosti i hrabrosti, milosti i velikodušnosti - zaključio je Putin.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: POTRAGA ZA TELIMA U RUŠEVINAMA KAN JUNISA: Lokalno stanovništvo izvlači mrtve i ranjene

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)