NEMAČKA U STRAHU: Rusi možda imaju još mnogo presretnutih informacija

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

04. 03. 2024. u 23:07

RUSIJA možda ima mnogo više materijala poput nedavno presretnutih razgovora nemačkih vojnika o napadu na krimski most, piše "Bild".

НЕМАЧКА У СТРАХУ: Руси можда имају још много пресретнутих информација

Foto Tanjug/AP

-Ovo curenje bi moglo biti samo vrh ledenog brega, rekao je bivši šef nemačke spoljne obaveštajne službe Avgust Haning u intervjuu za ovaj nemački medij.

Štaviše, Berlin bi trebalo da se pripremi za to da bi u bliskoj budućnosti moglo doći do novog curenja, smatra on.

Zamenik Bundestaga Roderih Kizeveter, s druge strane, "nije isključio mogućnost da Rusija prisluškuje i kancelara Olafa Šolca i njegov najuži krug".

U petak, 1. marta, glavna urednica RT i medijske grupe "Rasija sevodnja" Margarita Simonjan, objavila je na društvenoj mreži VKontakte tekst razgovora između četiri visoka nemačka oficira koji su razgovarali o mogućim slanje projektila "taurus" u Ukrajinu i napadu na Krimski most.

Istovremeno, oni su pokušavali da nađu način da ne pređu "crvene linije" kako Nemačka ne bi postala očigledan učesnik u sukobu.

Šolc je više puta izjavio da se Berlin uzdržava od snabdevanja Kijeva raketama "taurus" jer mogu da pogode ciljeve "negde u Moskvi". Prema njegovim rečima, da bi se obezbedila kontrola upotrebe raketa bilo bi neophodno poslati nemačko vojno osoblje u Ukrajinu, ali je to isključeno.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)