ORBAN O KONFLIKTU U UKRAJINI: Pitanje pobednika u sukobu je nerešivo

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

27. 02. 2024. u 23:11

PREMIJER Mađarske Viktor Orban je pitanje o pobedniku u konfliktu u Ukrajini nazvao nerešivim i pozvao na mirno rešenje sukoba.

ОРБАН О КОНФЛИКТУ У УКРАЈИНИ: Питање победника у сукобу је нерешиво

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Mađari vide da Rusija neće pobediti Ukrajinu, ali i Ukrajina koju podržava Zapad, neće pobediti Rusiju. U ovoj situaciji je potrebno spasavati živote i mirovni pregovori su potrebni što je pre moguće, to je stav Mađarske -  prenosi agencija MTI nakon sastanka Višegradske grupe u Pragu.

Mađarski premijer je rekao da pitanje ko će pobediti u sukobu predstavlja zamku, jer veruje da je to pitanje nerešivo. Osim toga je rekao da je loš stav da se jedna strana unapred proglasi krivom.

- Pitanje krivice bi trebalo da se reši nakon rata. Preporučujem svima u ovom pitanju strateški mir - rekao je on.

Orban je ponovio stav koji je ranije objavila mađarska vkada da sukob u Ukrajini može da se reši samo pergovorima, a ne na bojnom polju. Negirao je da je Mađarska, navodno, bila u međunarodnoj izolaciji zbog politike prema Ukrajini.

Dodao je da Budimpešta Kijevu pruža humanitarnu pomoć, koja isključuje isporuku oružja i vojske.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: POTOPLjENI PUTEVI, AUTOMOBILI POD VODOM - Vanredna situacija na jugu Indije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!