PUTIN JAČA SPECNAZOVCE: Rusija će unaprediti potencijal i naoružanje specijalnih jedinica (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

26. 02. 2024. u 22:25

RUSIJA će unapređivati Snage za specijalne operacije i njihov udarni potencijal, opremiti ih naoružanjem i opremom nove generacije, što je jedan od ključnih prioriteta za dugoročni razvoj vojske i mornarice, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

ПУТИН ЈАЧА СПЕЦНАЗОВЦЕ: Русија ће унапредити потенцијал и наоружање специјалних јединица (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

-Nastavićemo da jačamo Snage za specijalne operacije, povećavamo njihovu mobilnost, udarni potencijal i opremamo ih naoružanjem i opremom nove generacije. Dozvolite mi da istaknem da je to jedan od ključnih prioriteta za dugoročni razvoj ruske vojske i mornarice, rekao je Putin u video poruci povodom Dana snaga za specijalne operacije.

On je istakao da su jedinice Snaga za specijalne operacije uvek na dužnosti i da će nastaviti da pružaju značajan doprinos odbrani Rusije i osiguranju njene bezbednosti.

-Na najopasnijim sektorima, na liniji fronta, duboko iza neprijateljskih linija, u brzim napadima, časno izvršavate postavljene zadatke, delujete smelo, kompetentno, odlučno. Ovi visoki kvaliteti, prekaljenoast oduvek su odlikovali vojnike i komandante Snaga za specijalne operacije, istakao je predsednik.

Dan snaga za specijalne operacije obeležava se 27. februara u skladu sa ukazom predsednika Ruske Federacije od 26. februara 2015. godine.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)