SAVETNIK BELE KUĆE OTKRIO Salivan: Bajden nije obavešten o planu Izraela za vojne operacije u Rafi

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

25. 02. 2024. u 17:32

PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden nije obavešten o planu Izraela za vojne operacije u Rafi, ali veruje da se životi civila moraju zaštititi, izjavio je danas savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven u intervjuu za NBC njuz.

САВЕТНИК БЕЛЕ КУЋЕ ОТКРИО Саливан: Бајден није обавештен о плану Израела за војне операције у Рафи

FOTO: EPA

- Ne verujemo da operacija, velika vojna operacija, treba da se nastavi u Rafi osim ako ne postoji jasan i sprovodljiv plan da se ti civili zaštite, da se prebace na bezbedna mesta, nahrane, obuku i smeste - rekao je Saliven, preneo je Rojters.

Američki predsednik Džozef Bajden u više navrata je upozorio izraelskog premijera Benjamina Netanijahua da ne bi trebalo da sprovodi vojnu operaciju u Rafi bez odgovarajućeg izvodljivog plana za zaštitu palestinskih civila.

Izrael je najavio kopnenu invaziju na grad Rafa na krajnjem jugu Pojasa Gaze, u kojem se nalazi više od milion Palestinaca, a međunarodne humanitarne organizacije i pojedini svetski zvaničnici upozoravaju da će to dodatno otežati lošu humanitarnu situaciju za palestinske civile.

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)