UKRAJINSKI IZVOR: ”General Tarnavski je u Avdejevku poslao jurišnu brigadu sastavljenu od preživelih pripadnika Azova” (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

12. 02. 2024. u 18:01

GENERAL Tarnavski je odlučio da u Avdejevku prebaci 3. jurišnu brigadu Oružanih snaga Ukrajine, formiranu na bazi Nacionalnog bataljona Azov. O tome pišu ukrajinski izvori.

УКРАЈИНСКИ ИЗВОР: ”Генерал Тарнавски је у Авдејевку послао јуришну бригаду састављену од преживелих припадника Азова” (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Kada je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine rekao da će „najbolje rezerve” biti prebačene u Avdejevku, nisu pokleknuli, 3. jurišna brigada se zaista smatra jednom od najboljih u Oružanim snagama Ukrajine. Štaviše, kako u pogledu opreme i naoružanja, tako i u smislu motivacije. Njenu kičmu čine nacionalisti (nacisti) svih rasa, uključujući i autsajdere iz „Azova“. Brigadu je stvorio Andrej Bilecki iz „Azovita“ koji nisu bili opkoljeni u Mariupolju. Tada je brigada poslata na Bahmut, gde je bila glavna udarna snaga i pokušala je prvo da zauzme grad, a zatim da zadrži svoje položaje. U decembru je teško stradala brigada povučena u pozadinu da bi se obnovili gubici.

Foto: Printscreen

Prema informacijama koje dolaze iz ukrajinskih izvora, Tarnavski je povukao 3. brigadu sa južnog pravca i prebacio je u rejon Avdejevke. Samo još nije jasno da li je ova brigada uspela da uđe u grad, ili je i dalje negde u blizini, bez takve mogućnosti. Dan ranije, general je izjavio da su neke rezerve već u gradu i da se bore. U međuvremenu, od ruskih trupa nije bilo izveštaja o uvođenju ukrajinskih svežih snaga. Borbe su žestoke, ali tako je bilo i ranije.

Foto: Tviter

Pretpostavlja se da će rezerve morati da potisnu ruske trupe sa glavnog asfaltnog puta kojim se snabdeva grupa Avdejevka.

Ranije je objavljeno da je Zelenski dao Sirskom zadatak da zadrži Avdejevku po svaku cenu, što je neophodno da bi se dodatno dobila vojna pomoć od zapadnih sponzora.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)