IZRAEL POSLAO 3 DIVIZIJE NA LIBANSKU GRANICU: Admiral Hagari – Pogođeno je 3.400 lokacija Hezbolaha (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

03. 02. 2024. u 21:42

PORTPAROL IDF kontra admiral Danijel Hagari je na konferenciji za novinare rekao da je vojska rasporedila tri divizije na severnu granicu usred Hezbolahovih napada na severni Izrael.

ИЗРАЕЛ ПОСЛАО 3 ДИВИЗИЈЕ НА ЛИБАНСКУ ГРАНИЦУ: Адмирал Хагари – Погођено је 3.400 локација Хезболаха (ВИДЕО)

Foto: Tviter

On kaže da je IDF napao više od 150 ćelija, ubivši oko 200 terorističkih operativaca, uglavnom pripadnika Hezbolaha, i gađao više od 3.400 lokacija Hezbolaha od početka rata u Gazi.

Ciljevi uključuju oko 120 osmatračnica, 40 skladišta oružja i 40 komandnih centara kojima upravljaju pripadnici Hezbolaha, zajedno sa značajnijim lokacijama kao što je pista koju Hezbolah koristi za lansiranje bespilotnih letelica i skladište oružja u kojem se čuvaju protivvazdušne rakete, kaže Hagari.

Hagari je na svojoj konferenciji za novinare takođe emitovao snimak napada na ćeliju Hezbolaha u južnoj Siriji prošlog meseca.

On kaže da IDF radi na "preoblikovanju bezbednosne realnosti" na severnoj granici, tako da se oko 80.000 Izraelaca raseljenih zbog Hezbolahovih napada može vratiti svojim domovima.

-Mi ne biramo rat kao našu prvu opciju, ali smo svakako spremni i spremamo se za njega sve vreme, ako je potrebno, kaže Hagari.

timesofisrael.com

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)