ZELENSKI O SKUPU U DAVOSU: Ukrajinske inicijative postepeno postaju globalne inicijative

Tanjug

14. 01. 2024. u 21:15

UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski izjavio je večeras da ruske vlasti pokušavaju da nasiljem i terorom nametnu svetski poredak bez pravila i bezbednosnih garancija, ali da ukrajinske diplomatske inicijative postepeno postaju globalne inicijative.

ЗЕЛЕНСКИ О СКУПУ У ДАВОСУ: Украјинске иницијативе постепено постају глобалне иницијативе

Foto Tanjug/AP

-Njihovo samopouzdanje, samopouzdanje ubica, sada svi zajedno smanjujemo. Svaki sastanak je zarad normalnog međunarodnog prava. Ukrajina stalno proširuje diplomatske aktivnosti na nove regione i države. Ukrajinske inicijative postepeno postaju globalne inicijative, istakao je Zelenski.

On je ocenio da Ukrajina ima dovoljno potencijala da prođe "ovaj težak ratni put".

-Imamo potencijal da ujedinimo svet. Imamo potencijal da pobedimo. Glavna stvar je verovati u svoju snagu. Verovati u Ukrajinu. Zahvalan sam svima koji su uz Ukrajinu i u Ukrajini. Zahvalan sam svima koji se bore i rade i pomažu da Ukrajina živi, poručio je predsednik.

On je podsetio da je danas na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu održan sastanak savetnika za nacionalnu bezbednost lidera država u vezi sa Formulom mira.

-Ovo je već četvrti ovakav susret i izuzetno je važno da svaki od njih okupi što više učesnika. Sada je predstavljeno više od 80 zemalja i međunarodnih organizacija. Tu su bili ne samo naši uobičajeni partneri u Evropi i Severnoj Americi, već i u zemljama Latinske Amerike, Afrike, Azije, Okeanije, rekao je Zelenski.

On je poručio da je zahvalan svakom lideru i svakoj zemlji koja učestvuje u zajedničkom radu na bezbednosnim garancijama i svojim učešćem potvrđuje da se svetski poredak zasnovan na pravilima mora obnoviti "bez izuzetka".

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!