DRAMA ISPRED BELE KUĆE: Automobilom se zakucao u ogradu, evo gde je bio Bajden

Tanjug

09. 01. 2024. u 07:29

JEDAN vozač je priveden nakon što je vozilom udario u spoljnu kapiju Bele kuće, izjavio je portparol Tajne službe Entoni Guljelmi.

ДРАМА ИСПРЕД БЕЛЕ КУЋЕ: Аутомобилом се закуцао у ограду, ево где је био Бајден

Foto AP

Guljelmi je rekao da se incident dogodio u ponedeljak, objavio je Si-Bi-Si njuz.

Američki predsednik Džozef Bajden nije bio u Beloj kući u vreme kada se dogodio incident. Bajden je u ponedeljak bio u američkoj državi Južnoj Karolini, u okviru kampanje, a u ponedeljak uveče je bio na putu za američku državu Teksas.

Saobraćaj je bio blokiran nakon incidenta u blizini 15. ulice i Avenije Pensilvanija, koja se nalazi sa istočne strane Bele kuće, saopštile su vlasti, a saobraćaj je normalizovan nakon što je vozilo uklonjeno.

Zvaničnici nisu objavili identitet ni druge informacije o privedenom vozaču, nije poznato da li će protiv vozača biti podneta prijava. Službenici za sprovođenje zakona upoznati sa incidentom rekli su za Si-Bi-Es da je vozač muškarac za koga se pretpostavlja da ima problema sa mentalnim zdravljem.

On je bio na proceni nakon privođenja, rekli su policajci. Fotografije sa lica mesta pokazuju automobil koji izgleda kao srebrni ili sivi kadilak sa tablicama američke države Virdžinije.

U maju je vozač kamiona udario u bezbednosne barijere oko trga Lafajet, preko puta Bele kuće, a prema sudskim dokumentima, 19-godišnji vozač je imao nacističku zastavu kada je uhapšen.

Tajna služba je 2019. saopštila da je vozač pokušao da uđe u kompleks Bele kuće prateći službeno vozilo kroz kapiju, a iste godine počela je izgradnja ograde koja je dvostruko viša od prethodne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024