ABRAMSI PRVI PUT NA FRONTU: Objavljeni su snimci pojavljivanja američkog tenka u Ukrajini (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

07. 01. 2024. u 18:11

TENKOVI “Abrams” američke proizvodnje su se, očigledno, konačno pojavili na frontu. To barem proizilazi iz snimka objavljenog na internetu.

АБРАМСИ ПРВИ ПУТ НА ФРОНТУ: Објављени су снимци појављивања америчког тенка у Украјини (ВИДЕО)

Foto MoD Ukrajine

Na predstavljenom snimku vidimo kako se tenk Abrams kreće kroz šumski put kroz blato, prilično velikom brzinom, a zatim izlazi na otvoreno. Nejasno je kuda ide borbeno vozilo. Ali snimak je verovatno napravljen na liniji borbenog kontakta ili blizu nje.

Napomenimo da ukrajinska komanda nije dugo slala na front 31 tenk dobijen iz SAD. To je bilo zbog straha od gubitaka u opremi, a NATO ima veoma negativan stav prema činjenici da su ukrajinske formacije tokom letnje-jesenje kontraofanzive protraćile značajan deo prebačenih tenkova, oklopnih vozila i samohodnih artiljerijskih jedinica sa Zapada.

Ali sada je situacija na frontu takva da ukrajinska komanda nema vremena da razmišlja o tome koje tenkove i oklopna vozila da pošalje na front, a koje ne. Međutim, daleko je od činjenice da prezentovani snimci nisu svedočanstvo o jedinstvenoj upotrebi tenka ovog tipa na frontu – već radi proučavanja njegovih mogućnosti.

Ranije je jedan broj stručnjaka doveo u pitanje mogućnost efikasne upotrebe “Abramsa” u Ukrajini zbog velikih problema sa ljudstvom u ukrajinskoj vojsci. Sada Oružane snage Ukrajine više nemaju dovoljno opremljenih tenkovskih posada, pošto je značajan deo tenkovskih posada nokautiran tokom letnje-jesenje protivofanzive Oružanih snaga Ukrajine.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić