PET OSOBA TRAGIČNO STRADALO: Pojavile se nove informacije o potencijalnom uzroku sudara dva aviona na pisti u Japanu (FOTO)

Novosti online

05. 01. 2024. u 21:28

KONTROLORI na aerodromu Haneda u Tokiju nisu primetili trepćuće senzore koji ukazuju na to da je avion japanske obalske straže ušao na pistu pre nego što se sudario sa avionom koji je sleteo, prenosi "Nikei Azija" pozivajući se na izvore.

ПЕТ ОСОБА ТРАГИЧНО СТРАДАЛО: Појавиле се нове информације о потенцијалном узроку судара два авиона на писти у Јапану (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

Televizija NHK je ranije prenela da je avion japanske obalske straže stajao nepomično na pisti na aerodromu Haneda u Tokiju oko 40 sekundi pre nego što se sudario sa putničkim avionom "Japan erlajnsa", prenela je RIA.

Foto: Tanjug/AP

Dugo gašenje motora otežalo je kontrolorima posao jer su svetla mnogo manjeg aviona obalske straže mogla da se stope sa drugim svetlima na pisti, navodi "Nikei".

- U vreme sudara, sistem za praćenje piste je radio ispravno, ali kontrolori letenja očigledno nisu primetili trepćući indikator - rekao je izvor blizak Ministarstvu saobraćaja.

Foto: Tanjug/AP

U sudaru je stradalo pet osoba koje su se nalazile u avionu obalske straže, dok je skoro 400 ljudi evakuisano za 90 sekundi iz putničkog aviona.

(RT Balakan)

BONUS VIDEO: "JEDINO MESTO GDE SE MOŽEMO OPUSTITI": Porodice u Gazi predah od rata traže na morskoj obali

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu