AMERIČKI KREM IZ "LOLITA EKSPRESA": U otpečaćenim sudskim spisima u SAD detalji svedočenja maloletnih "štićenica" pedofila Epstajna

A.Vojinović

05. 01. 2024. u 07:00

PRVI deo otpečaćenih dokumenata iz sudskih spisa povezanih sa pedofilom Džefrijem Epstajnom potvrdio je medijske spekulacije da se na njima nalaze bivši predsednik SAD Bil Klinton i britanski princ Endru. Na spisku "zvučnih" imena ljudi koji se dovode u vezu sa američkim milijarderom i optuženim seksualnim prestupnikom izdvajaju se i bivši šef Bele kuće Donald Tramp, pop zvezda Majkl Džekson, čuveni mađioničar Dejvid Koperfild, glumac Kevin Spejsi. No, iako su se njihova imena našla na dugačkoj listi Epstajnovih "poznanika" nijednom od njih se, zasad, ne stavlja na teret nikakav seksualni prestup.

АМЕРИЧКИ КРЕМ ИЗ ЛОЛИТА ЕКСПРЕСА: У отпечаћеним судским списима у САД детаљи сведочења малолетних штићеница педофила Епстајна

Tanjug

Otključani sudski spisi, za čije je objavljivanje zeleno svetlo nedavno dala sudija Loreta Preska, nalazi se i bivši izraelski premijer Ehud Barak, advokat Alan Deršovic, pokojni guverner Novog Meksika Bil Ričardson i bivši potpredsednik SAD Al Gor. Očekuje se da će u narednim danima biti obelodanjeno još imena iz tužbe od 2015. godine koje se tiču i Epstajnove nekadašnje ljubavnice Gilejn Maksvel, koja se tereti da je primorala Virdžiniju Džufre na seksualne odnose sa princom Endruom i još nekoliko istaknutih muškaraca. Maksvelova trenutno služi zatvorsku kaznu od 20 godina zbog optužbi da je imala ulogu u podvođenju maloletnica.

Dokumenti sadrže i svedočenja Johane Sjoberg, koja tvrdi kako joj je princ Endru u šali dodirivao grudi tokom fotografisanja u Epstajnovoj kući na Menhetnu 2001, zajedno sa Džufre i lutkom na kojoj je pisalo "princ Endru". On je više puta negirao sve optužbe. Iako je priča Sjobergove odranije bila poznata javnosti, ovo je prvi put da je i njena izjava otpečaćena. Iz nje se, takođe, saznaje da je ponekad radila za Epstajna i da ju je, kako tvrdi, on primoravao da povremeno "prekorači granice" tokom masaže.

O poznanstvima Klintona i Trampa sa Epstajnom pisalo se više puta u svetskim medijima. Tramp je, navodno, leteo Epstajnovim privatnim avionom, poznatim kao "Lolita ekspres", čak sedam puta tokom devedesetih godina, putujući od Palm Biča na Floridi do Njujorka.

Prema otkrivenim zapisima, Sjobergova je svedočila da joj je Epstajn jednom rekao da Klinton "voli mlade devojke". Dosijei uključuju i svedočenje Maksvelove koje potvrđuje da je Klinton putovao Epstajnovim privatnim avionom, ali se ne pominje koliko puta. Mediji su ranije izveštavali da je bivši šef Bele kuće putovao Epstajnovim avionom na humanitarna putovanja u Afriku početkom dvehiljaditih hvaleći milijardera kao posvećenog filantropa. U izjavi bivšeg američkog predsednika iz 2019. godine navodi se da su ga na putovanjima Epstajnovim avionom pratili osoblje i pristalice iz njegove dobrotvorne organizacije, Klintonove fondacije. Klinton tvrdi da je prekinuo veze sa Epstajnom 2005. godine, pošto je optužen za podvođenje maloletnih devojčica.

Američki dnevnik "Njujork post" piše i da je Epstajnov brat Mark izjavio da je Džefri imao "zapaljive" informacije o Trampu i bivšoj američkoj državnoj sekretarki i suparnici lidera republikanaca na izborima 2016. godine Hilari Klinton.

- Da sam rekao šta znam o oba kandidata, otkazali bi izbore. Eto, to mi je rekao Džefri 2016. godine - rekao je Mark Epstajn za "Njujok post", odbivši da pruži više detalja.

Guverner i agent

Džufre je u iskazu rekla da je bila primorana na seks sa guvernerom Novog Meksika Bilom Ričardsonom, koji je pred smrt negirao optužbe i govorio da je nikada nije upoznao. U izveštajima se više puta pominje i ime francuskog modnog agenta Žan Luk Brunela, koji se suočio sa optužbama za silovanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu