PRVI REZULTATI ISTRAGE NESREĆE U NJUJORKU: Policija otkrila da li je u pitanju teroristički akt

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

02. 01. 2024. u 17:44

MUŠKARAC koji se automobilom zabio u drugo vozilo tokom novogodišnjeg koncerta u Ročesteru, u američkoj saveznoj državi Njujork, preminuo je, a nema naznaka da je reč o terorističkom napadu, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

ПРВИ РЕЗУЛТАТИ ИСТРАГЕ НЕСРЕЋЕ У ЊУЈОРКУ: Полиција открила да ли је у питању терористички акт

Foto: AP

- Nismo otkrili nijednu informaciju koja bi nas navela na to da verujemo da su akcije osumnjičenog motivisane bilo kojim političkim ili socijalnim predrasudama - rekao je šef policije Ročestera Dejvid Smit, prenosi CNN.

Da slučaj nema veze sa terorizmom, potvrdio je i šef Federalnog istražnog biroa (FBI) za Ročester Džeremi Bel.

- Nije pronađena veza sa terorizmom. Operativna grupa FBI-a za borbu protiv terorizma istražuje incident, ali to nije ništa neobično - rekao je Bel.

U incidentu koji se dogodio u ponedeljak na severozapadu savezne države Njujork poginule su dve osobe, a pet je povređeno. 

Policija je navodno pronašla oproštajnu poruku i dnevnik koje je osumnjičeni ostavio u hotelskoj sobi, prenosi američka televizija.

Osumnjičeni se zabio u drugi automobil koji je izlazio sa obližnjeg parkirališta, a usled siline sudara, vozila su udarila u grupu ljudi na pešačkom prelazu.

Vatrogascima je trebalo skoro sat vremena da ugase požar koji je nastao nakon sudara, a pripadnici vatrogasne službe kasnije su pronašli najmanje 10 kanistera sa benzinom u i oko vozila kojim je upravljao osumnjičeni, naveli su iz policije.

 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)