NAPAD NA ČETIRI AMERIČKE BAZE: Pro iranske grupe granatirale jedinice SAD na severoistoku Sirije

Tanjug

02. 01. 2024. u 15:35

IRAČKE militantne grupe saopštile su da su danas napale četiri američke baze u provincijama Hasakah i Deir ez-Zor na severoistoku Sirije.

НАПАД НА ЧЕТИРИ АМЕРИЧКЕ БАЗЕ: Про иранске групе гранатирале јединице САД на североистоку Сирије

Foto: Tanjug/AP

Ranije je televizija Al-Majaden javila da su granatirane američke baze u oblastima Šadadi i Rumejlan, prenela je agencija RIA Novosti.

Kako se navodi u saopštenju grupe, borci islamskih snaga otpora u Iraku napali su "okupatorsku bazu u Al Šadadiju".

U drugim saopštenjima se navodi da su dronovima napadnute baze u regionu Rumejlan, baza Al-Malikija u provinciji Al-Hasakah, kao i baza Grin Vilidž u provinciji Deir ez-Zor.

Napadi su izvedeni u okviru "borbe protiv američke okupacije u Iraku" i kao odgovor na akcije izraelske vojske u Pojasu Gaze, navodi se u saopštenju grupa.

Od početka zaoštravanja palestinsko-izraelskog sukoba, baze SAD koje predvode međunarodnu koaliciju u Iraku, kao i američke trupe u Siriji, redovno su napadane, za šta odgovornost preuzimaju naoružane šiitske grupe koje deluju u Iraku.

Američka vojska kontroliše oblasti u istočnoj i severoistočnoj Siriji u provincijama Deir ez-Zor, al-Hasakah i Raka, gde se nalaze najveća sirijska naftna i gasna polja, navela je ruska agencija.

Zvanični Damask je u više navrata ocenio prisustvo američkih trupa na svojoj teritoriji okupacijom i državnom piraterijom "u cilju krađe nafte".

ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!