IZA NAPADA NA BELGOROD STOJI LONDON: Zaharova - Rusija tražila sednicu SB UN zbog terorističkog napada Ukrajine na Belgorod

Novosti online

30. 12. 2023. u 17:27

RUSIJA je tražila sednicu Saveta bezbednosti UN zbog ukrajinskog terorističkog napada na Belgorod, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ИЗА НАПАДА НА БЕЛГОРОД СТОЈИ ЛОНДОН: Захарова - Русија тражила седницу СБ УН због терористичког напада Украјине на Белгород

Foto: Printskrin/EPA/ilustracija

-Iza terorističkog napada na Belgorod stoji Velika Britanija koja u saradnji sa SAD podstiče kijevski režim na terorističke akcije, shvatajući da je kontraofanziva Kijeva propala. London je, kako su nedavno rekli ukrajinski zvaničnici, zabranio kijevskom režimu da pregovara sa ruskom stranom insistirajući na pobedi na frontu, rekla je Zaharova za Sputnjik.

Imajući u vidu da nema ni minimalne šanse da se jadan položaj Ukrajinaca na frontu poboljša Anglosaksonci su prešli na taktiku terorističkih napada protiv civila, dodala je Zaharova.

Kako je dodala, odgovornost za napad snose zemlje koje isporučuju oružje Kijev a Kijev kasetnom municijom gađa civile.

Misija Rusije pri Ujedinjenim nacijama saopštila je da je traženo da sednica bude u 21 sat po srednjeevropskom vremenu.

Takođe, Misija je tražila da na sednici učestvuje ambasador Češke u UN da bi dao objašnjenje u vezi sa isporukama oružja Kijevu.

Prethodno je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da su ukrajinske snage gađale Belgorod raketama "oljha" i iz višecevnog bacača raketa "vempejer" češke proizvodnje.

U napadu je 14 lica poginulo, a 108 ranjeno.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana