UBIJEN GENERAL MUSAVI: Iran preti osvetom

I.S.

27. 12. 2023. u 15:35

VISOKI oficir iranske Islamske revolucionarne garde general Razi Musavi ubijen je, kako se tvrdi, u izraelskom vazdušnom napadu na glavni grad Sirije Damask, zbog čega Iran sada preti osvetom. Iranski predsednik Ebrahim Raisi poručuje da atentat na Musavija pokazuje izraelsku slabost.

УБИЈЕН ГЕНЕРАЛ МУСАВИ: Иран прети осветом

Foto: AP Photo/Vahid Salemi

U saopštenju koje su preneli iranski mediji, IRGC potvrđuje da je general Musavi, viši vojni savetnik u Siriji, ubijen u napadu u blizini Damaska. Iranska Islamska revolucionarna garda preti da će odgovoriti na ubistvo visokog oficira u Siriji, navodeći da će "uzurpatorski i varvarski cionistički režim platiti za ovaj zločin".

Ističe se da je Musavi bio "jedan od najiskusnijih savetnika" Korpusa garde Islamske revolucije u Siriji. Poluzvanična iranska novinska agencija Tasnim, napominje da je Musavi bio blizak bivšem šefu snaga IRGC Kuds Kasemu Sulejmaniju, koji je ubijen u napadu američkog drona u januaru 2020. po dolasku u Bagdad. Musavi je bio odgovoran za koordinaciju vojnog saveza između Irana i Sirije i verovalo se da je u velikoj meri umešan u napore Teherana da isporuči oružje zastupnicima terorista u toj oblasti, uključujući libanski Hezbolah.

Iranska državna televizija prekinula je svoj redovni informativni program da bi objavila da je Musavi ubijen. Musavi je opisan kao jedan od najstarijih savetnika IRGC u Siriji. Televizija je izvestila da je Musavi bio među saradnicima komandanta elitnih snaga Kasima Sulejmanija, koji je ubijen u američkom napadu bespilotnom letelicom u Iraku 2020. godine.

Iranska revolucionarna garda nedavno je saopštila da su dvojica njenih oficira poginula u Siriji.

- Muhamed Ali Atai Šurčeh i Panah Tagizadeh mučenički su stradali dok su bili u savetodavnoj misiji u Siriji - naveo je IRGC i okrivio Izrael za njihovu smrt.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024