GENERAL HALEVI: Rat u Gazi bi mogao da potraje mesecima, IDF ušao u centralni deo Gaze

Novosti online

26. 12. 2023. u 21:33

NAČELNIK Generalštaba Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), general-potpukovnik Herci Halevi izjavio je danas da bi rat u Gazi mogao da potraje mesecima, jer je toliko, kako je rekao, potrebno da se uhapse ili ubiju najviši lideri Hamasa.

ГЕНЕРАЛ ХАЛЕВИ: Рат у Гази би могао да потраје месецима, ИДФ ушао у централни део Газе

Foto IDF

-Ovaj rat ima kritične ciljeve koje nije lako postići i odvija se u složenom okruženju. Zbog toga će trajati mnogo meseci, a mi ćemo delovati na različite načine kako bi se naša dostignuća održala tokom vremena. Doći ćemo i do lidera Hamasa, bilo da je za to potrebno nedelju dana ili više meseci, rekao je Halevi.

On je dodao da je svestan da širi diplomatski i politički kontekst neće dozvoliti potpuni sveobuhvatni rat toliko dugo i dodao da će se IDF "prilagođavati različitim nivoima intenziteta borbi po potrebi", prenosi "Džeruzalem post".

Halevi je napomenuo da će Izraelu biti potrebni novi bezbednosni mehanizmi i taktike čak i nakon što su različiti nivoi borbi postali manje intenzivni kako bi se osigurala dugoročna bezbednost izraelskih stanovnika na jugu.

Foto IDF

Istakao je da IDF ima operativnu kontrolu nad severom Gaze, istovremeno priznajući da će snage Hamasa i dalje s vremena na vreme napadati iz zasede.

Halevi je naglasio da IDF mora da pojača svoju dominaciju u južnoj Gazi, gde je Kan Junis nova žarišna tačka.

IZRAELSKA VOJSKA UŠLA U CENTRALNI DEO POJASA GAZE

Izraelska vojska objavila je danas video-snimak na kojem se vidi kako oklopna vozila te vojske ulaze u centralni deo Pojasa Gaze.

-Bataljoni u centralnim delovima Gaze trenutno se suočavaju sa snagama izraelske vojske. Oni će uskoro prestati da funkcionišu, kao što su prestali i drugi bataljoni, saopštio je komandant 36. divizije Dado Bar Kalifa.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao