NOVA BORBENA TAKTIKA RUSKIH TENKISTA: Ukrajinci nemaju „lek“ za nju (VIDEO)

P. Z. S.

24. 12. 2023. u 16:11

U PRAVCU Krasnolimanska ruske trupe su odbile dva napada Oružanih snaga Ukrajine. VSU je izgubio 150 militanata, tenk, dva oklopna transportera i top D-30.

НОВА БОРБЕНА ТАКТИКА РУСКИХ ТЕНКИСТА: Украјинци немају „лек“ за њу (ВИДЕО)

Foto printskrin jutjub MO Rusije

Napad je izveden od strane avijacije i artiljerije. Ruski tenkisti su počeli da koriste novu borbenu taktiku. Alina Pčelinceva je saznala detalje.

Na vatrenom položaju nalaze se četiri tenka T-80. Posade grupe trupa "Centar" istovremeno su pogodile VSU - ovo je nova taktika.
U ovom režimu tenkovi ne dejstvuju ciljano, već u područjima, pokrivajući vatrom ceo prostor, po istom principu kao i raketna artiljerija. U ovom slučaju, podešavanje više ne igra veliku ulogu - širenje je veliko. Posade T-80 napadaju položaje VSU jedan za drugim. Rezultate potvrđuju sredstva objektivne kontrole. Kamera drona snima kako granata pogađa oklopno vozilo VSU. Još nekoliko leži u blizini, na mestima gde se akumuliraju jedinice VSU.

Tenkovi često preuzimaju funkciju samohodnih artiljerijskih jedinica i vode vatru iznad glave sa skrivenih položaja. Udarite VSU i odmah idete u zaklon.

Ovo je već bezbednosna taktika. VSU se još nije navikao na ovu tehniku. Za razliku od artiljerijskih topova, tenkovi proizvode mnogo manje buke prilikom pucanja. Nema efekta takozvanog „bekstva“ - zvuk ispuštanja granate, militanti jednostavno nemaju vremena da se zaklone.

-Zvuk pucnja, mali zvižduk i granata pada. Zvuči veoma glasno i zastrašujuće nego kada se ispaljuje minobacač. Potpuno je drugačije kada pucaju tenkovi, rekao je komandir tenkovske čete, pozivni znak „Meren“.


T-80 ima gasnoturbinski motor, koji će mu omogućiti brže kretanje i manevrisanje. Čak i van sezone, kada se druga manje moćna oprema zaglavi u blatu. Istovremeno, tenk ima nisku razinu buke. I pogađa mete i sa otvorenih i sa zatvorenih vatrenih položaja.

-Zatvorena pozicija je kada se VSU ne vidi. Odnosno kada je preko brda. A otvoreno pucanje je kada je meta direktno vidljiva. To jest, možete pogoditi metu svim vrstama municije. Ali ovde to više nije slučaj. Ovde više nije moguće ispaljivati kumulativne granate, objasnio je strelac-operater, pozivni znak „Puška“.

Glavna stvar u borbi je interakcija posade. Vozač mehaničar sa pozivnim znakom „Banzai“ volontirao je u svojim 60-im godinama. Ovde ima sina i nećake. U civilnom životu radio je kao traktorista. Veštine su dobro došle. Brzo sam se preobučio.

-Ovde sam osetio drugi vetar, da donosim neku korist. I dobro sam. Motivisao me je, kako se kaže, možda neka patetika sa moje strane, ali sam odrastao u Sovjetskom Savezu.

Otadžbina je u opasnosti. Ne šalim se i ne pred kamerama. Samo iz srca. Neko mora. Ako ne mi, ko?, rekao je vozač, pozivni znak „Banzai“.

VSU na pravcu Krasnolimansk izvodi kontranapade i šalje diverzantsko-izviđačke grupe.

-Naša dostignuća su danas vidljiva. To se izražava u samouverenom napredovanju naših jedinica, učvršćivanju i zauzimanju taktički povoljnih položaja“, objasnio je komandant motorizovanog puka Centralnog vojnog okruga, pozivnog znaka „Sahalin“.

Tenkovi T-80 su ozbiljna sila na bojnom polju. A njihove posade nastavljaju metodično da čiste šumske pojaseve od VSU i eliminišu kamuflirane položaje.

(tvzvezda.ru)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis