RIMOKATOLIČKI SVEŠTENIK RAZBESNEO JAVNOST: Scenu Hristovog rođenja predstavio sa dve majke (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

23. 12. 2023. u 19:51

SVEŠTENIK u crkvi Svetih Petra i Pavla Vitalijano dela Sala rekao je da je svojim prikazom Isusovog rođenja hteo da pokaže da u Italiji više ne postoje samo tradicionalne porodice, već da ima sve više razvedenih i razdvojenih parova, LGBT parova, samaca i mladih majki.

РИМОКАТОЛИЧКИ СВЕШТЕНИК РАЗБЕСНЕО ЈАВНОСТ: Сцену Христовог рођења представио са две мајке (ФОТО)

Foto: Vikipedija

Scena Isusovog rođenja, u kojoj se umesto konvencionalnih figura Marije i Josifa, pojavljuju dve majke bebe Isusa, izazvala je gnev među konzervativnim katolicima i političarima u Italiji.

Sveštenik u crkvi Svetih Petra i Pavla Vitalijano dela Sala, koja se nalazi u Kapokastelu di Merkoljano, zaseoku u provinciji Avelino u blizini Napulja, rekao je da je svojim prikazom Isusovog rođenja hteo da pokaže da u Italiji više ne postoje samo tradicionalne porodice, već da ima sve više razvedenih i razdvojenih parova, LGBT parova, samaca i mladih majki.

Dela Sala je poznat u Italiji po simpatiji prema LGBT zajednici, preneo je Rojters.

Sveštenik je rekao da je njegov stav u skladu sa stavom pape Franje koji je ove sedmice dozvolio da rimokatolički sveštenici blagosiljaju istopolne parove. Senator Mauricio Gaspari iz stranke Forca Italija rekao je da scena Isusovog rođenja sa dve majke vređa sve koji poštuju Svetu porodicu.

Grupa Pro-Vita & familja ocenila je da je takvo prikazivanje "opasno, sramno i bogohulno".

Grupa je pokrenula onlajn peticiju sa pozivom biskupu Avelina da interveniše, navodeći da scena sa dve majke Isusa protivreči učenju crkve o porodici i, kako se navodi, "legitimiše istopolno roditeljstvo i surogat majčinstvo".

Peticiju je do sada potpisalo više od 21.000 građana. Surogat majčinstvo nije ozakonjeno u Italiji, a parlament raspravlja o zakonu kojim bi bilo predviđeno krivično gonjenje parova koji tom postupku pribegnu u inostranstvu.

Senator iz stranke premijerke Đorđe Meloni - Braća Italije - predložio je ove sedmice donošenje još jednog zakona koji bi sprečio direktore škola da zaustave aktivnosti u školi kao što su Božićne predstave ili pravljenje jaslica.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu