TRAMP PREKRŠIO OBEĆANJE: Bivši američki predsednik neće prisustvovati inauguraciji Havijera Mileija u Argentini

Đ. G.

28. 11. 2023. u 00:46

DONALD Tramp će najverovatnije propustiti decembarsku inauguraciju novoizabranog predsednika Argentine Havijera Mileija, uprkos tome što je Milei prethodno najavio predstojeću posetu bivšeg američkog lidera, prenosi Rojters pozivajući se na obavešteni izvor.

ТРАМП ПРЕКРШИО ОБЕЋАЊЕ: Бивши амерички председник неће присуствовати инаугурацији Хавијера Милеија у Аргентини

FOTO: Tanjug/AP

- Trenutno ništa nije planirano - rekao je sagovornik agencije, dodajući da će u svetlu optužbi protiv bivšeg predsednika i predstojećih američkih izbora 2024. godine, kratkoročno „biti teško“ da se napravi takvo putovanje.

Mileijeva pres-služba javila je prošle nedelje da je Tramp u telefonskom razgovoru sa novoizabranim predsednikom rekao da će posetiti Buenos Ajres kako bi se sastao sa njim. Istovremeno, pres-služba nije precizirala da li je tokom razgovora bilo reči o konkretnom datumu putovanja.

Tramp je bio među prvim uticajnim političarima u Sjedinjenim Državama koji su čestitali Mileiju na pobedi na predsedničkim izborima i poručio da će učiniti zemlju „ponovo sjajnom“. I sam Milei pripada političkom taboru ekstremne desnice. Očekuje se da će stupiti na dužnost 10. decembra, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE - Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)