KENEDI MLAĐI DAO REČ AKO POSTANE PREDSEDNIK: Okončaću vojnu ekspanziju Sjedinjenih Američkih Država

Tanjug

22. 11. 2023. u 19:48

NEZAVISNI kandidat za predsednika SAD Robert Kenedi Mlađi izjavio je danas da će nastaviti napore svog strica, bivšeg predsednika SAD Džona F. Kenedija, i okončati vojnu ekspanziju Sjedinjenih Država širom sveta ukoliko bude izabran na izborima 2024. godine.

КЕНЕДИ МЛАЂИ ДАО РЕЧ АКО ПОСТАНЕ ПРЕДСЕДНИК: Окончаћу војну експанзију Сједињених Америчких Држава

Tanjug

- Džon Kenedi je bio posvećen miru. Ako me američki narod izabere za svog predsednika, nastaviću proces koji je moj stric pokrenuo pre 60 godina - okončanje američke vojne imperije. Vratiću vojsku u njenu odgovarajuću funkciju - odbrane otadžbine - rekao je Kenedi za Foks njuz.

On je, na godišnjicu ubistva njegovog strica, rekao da je moguće vratiti viziju Džona Kenedija o SAD kao zemlji koja služi kao primer mira i slobode.

Kenedi Mlađi je naglasio da će zatvoriti većinu američkih vojnih baza u inostranstvu i da će okončati politiku provociranja Rusije i Kine.

- Još nije kasno da se skrene sa ratnog puta na put mira koji je Džon F. Kenedi zamislio za našu naciju - rekao je kandidat za predsednika SAD.

Džon F. Kenedi ubijen je 22. novembra 1963. godine u predsedničkom konvoju tokom posete Dalasu u saveznoj državi Teksas.

Vorenova komisija američke vlade utvrdila je da je Li Harvi Osvald ubio Džona Kenedija, ali je njen zaključak decenijama osporavan.

 

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE -  Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave