IDF OBJAVIO DOKAZE: O Hamasovom oružju pronađenom u bolnici Al Šifa u Gazi (VIDEO)

Tanjug

15. 11. 2023. u 21:12

IZRAELSKE odbrambene snage (IDF) objavile su danas dokaze o Hamasovom oružju pronađenom u bolnici Al Šifa tokom pretresa sprovednog u tom medicinskom centru.

ИДФ ОБЈАВИО ДОКАЗЕ: О Хамасовом оружју пронађеном у болници Ал Шифа у Гази (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

IDF navode da su pripadnici elitne jedinice Šaldag i drugih snaga 36. divizije pronašli oružje u Al Šifinom centru za magnetnu rezonancu, preneo je "Tajms of Izrael".

Izraelske snage su se borile protiv pripadnika Hamasa ispred bolnice i tom prilikom ubile njih petoricu.

Tokom pretresa u jednom od bolničkih odeljenja, vojnici su pronašli prostoriju u kojoj se nalaze jedinstvena tehnološka sredstva, borbena oprema i vojna oprema koju koristi teroristička organizacija Hamas, naveo je IDF.

Izraelska vojska je objavila slike i video zapise na kojima se mogu videti nekoliko jurišnih pušaka, granate i druga vojna oprema.

Foto IDF

U drugom odeljenju IDF je otkrio operativni štab Hamasa i "tehnološka sredstva" što sugeriše da Hamas koristi ovaj objekat za teroristička dejstva.

Portparol IDF Danijel Hagari, rekao je na konferenciji za novinare da su vojnici pronašli uniforme Hamasa koje su bile bačene na pod bolnice kako bi teroristi mogli da pobegnu u civilnoj odeći.

-Ovi nalazi nedvosmisleno dokazuju da je bolnica korišćena za teroristička dejstva, uz potpuno kršenje međunarodnog prava, kazao je on.

IDF je naveo da će nastaviti da deluje u bolnici Al Šifa, ispod koje se veruje da Hamas ima svoj glavni komandni centar, kako bi pronašao obaveštajne informacije i opremu Hamasa.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI ŠOK U RIMU! Novak Đoković nije jedini, kući neočekivano ide i šampion mastersa iz Madrida (VIDEO)