"NE OHRABRUJTE RUSIJU" Podoljak: Priče o nesposobnosti Ukrajine za kontraofanzivu podstiču eskalaciju

Tanjug

13. 11. 2023. u 22:01

PRIČE o nesposobnosti Ukrajine da izvrši kontranapad i umor od rata podstiču Rusiju da eskalira i nastavi agresiju, izjavio je danas šef Kabineta ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak.

НЕ ОХРАБРУЈТЕ РУСИЈУ Подољак: Приче о неспособности Украјине за контраофанзиву подстичу ескалацију

Foto Tanjug/AP

- Ne treba ohrabrivati Rusiju da nastavi i eskalira agresiju izražavanjem sumnje u sposobnost Ukrajine da izvrši kontranapad i napreduje, ili govoreći o sopstvenom umoru od rata - naveo je Podoljak na platformi X (Tviter).

Kada govorimo o Rusiji, kako je rekao, treba da shvatimo da samo njen poraz otvara mogućnost „nagodbe“ i da je sve ostalo iluzija.

- Parafraziraću: 'Put u pakao je popločan diplomatskim iluzijama'...Neporažena Rusija nikada ne ispunjava svoje obaveze, uvek vara, uvek pokušava da „izigra svoje protivnike“. Povlačenje/proterivanje ruskih okupacionih trupa sa teritorije Ukrajine je jedini način da se povrati pravda, međunarodno pravo i obezbedi globalna deeskalacija - poručio je Podoljak.

Prema njegovim rečima, jedino što je danas opravdano je ulaganje u proizvodnju oružja, povećan transfer tehnološkog naoružanja u Ukrajinu i žestoka osuđujuća retorika prema Rusiji.

- Ne ohrabrujte Rusiju da sačeka i cenjka se nekažnjeno - upozorio je savetnik ukrajinskog predsednika.

 

BONUS VIDEO: SITUACIJA JE NEPODNOŠLjIVA“ - Meštani Grčke Tesalije u očaju nakon razorne oluje Danijel

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)