VODEĆE PRIVREDE EVROPE NAJVIŠE POGOĐENE SANKCIJAMA PROTIV RUSIJE Lavrov: EU je izgubila 250 milijardi evra

Novosti online

08. 11. 2023. u 14:10

EVROPSKA unija je izgubila najmanje 250 milijardi evra zbog sankcija Ruskoj Federaciji, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na sastanku šefova diplomatskih misija.

ВОДЕЋЕ ПРИВРЕДЕ ЕВРОПЕ НАЈВИШЕ ПОГОЂЕНЕ САНКЦИЈАМА ПРОТИВ РУСИЈЕ Лавров: ЕУ је изгубила 250 милијарди евра

Foto AP

- Ciljevi sankcija se ne kriju - potkopati rusku ekonomiju, naterati političko rukovodstvo da napusti nezavisnu liniju u spoljnoj politici, okrenuti stanovništvo protiv vlade - to je direktno deklarisani cilj - naglasio je Lavrov, prenose mediji.

Prema njegovim rečima, zapadne države žele da unište svetsku privredu kako bi Moskvi "očitale lekciju".

- Ruska privreda, kako proizilazi iz brojnih statističkih podataka koje je naveo predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, prilagodila se sankcijama i pokazuje visoku stabilnost, a godišnji rast ruskog BDP-a će biti blizu tri odsto, u rasponu od 2,8 do 2,9 odsto - naveo je Lavrov.

Ministar spoljnih poslova Rusije smatra da su vodeće privrede Evrope najviše pogođene sankcijama protiv Rusije "koje podstiče i pojačava pre svega Vašington".

SAD nameću Evropi skupi tečni prirodni gas (LNG) i teraju evropska preduzeća da se presele u inostranstvo zbog nižih troškova poslovanja, a istovremeno i dalje kupuju ruski uranijum i druge kritične materijale, zaključio je Lavrov.

(Politika)

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)