KUPUJU SVEĆE I DRVA ZA OGREV: "Ukrajina se suočava s najgorom zimom u istoriji"

Novosti online

07. 11. 2023. u 14:40

UKRAJINA se priprema za najgoru zimu u svojoj istoriji budući da očekuje veliku nestašicu struje zbog učestalih ruskih raketnih udara na energetsku infrastrukturu, izjavio je ministar spoljnih poslova te zemlje Dmitrij Kuleba.

КУПУЈУ СВЕЋЕ И ДРВА ЗА ОГРЕВ: Украјина се суочава с најгором зимом у историји

Foto Tanjug/AP

U intervjuu za nemački "Velt" Kuleba je rekao da je kupio na desetine sveća, dok je njegov otac nabavio i drva za ogrev, ali je i dodao da Kijev neće zameriti Nemačkoj ako mu ne obezbedi rakete dugog dometa "taurus" ukoliko im pošalje više sistema protivvazdušne odbrane ne bi li Ukrajina zaštitila svoje elektrane.

U oktobru je ukrajinski ministar energetike German Galušenko priznao da će Rusija, ako izvrši masivne udare na energetsku infrastrukturu, naneti značajnu štetu elektroenergetskoj mreži. Zato je pozvao ljude da kupuju generatore i preduzmu druge mere kako bi se pripremili za nestašicu struje.

Galušenko je u junu procenio da su ruski napadi oštetili oko 50 odsto objekata za proizvodnju električne energije, te da je na mnogim šteta trajna.

Rusija je započela velike udare na ukrajinsku energetsku infrastrukturu u oktobru 2022, kao odgovor na napad na Krimski most.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: AKCIJA ARMAGEDON, UHAPŠENI PEDOFILI: Mamili decu preko Fejsbuka i Instagrama, zaplenjeni računari

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)