ZELENSKI POZVAO TRAMPA U UKRAJINU: Da objasni kako misli da okonča rat u roku od 24 sata

Tanjug

06. 11. 2023. u 18:18

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski pozvao je Donalda Trampa da poseti Ukrajinu, nakon što je bivši američki predsednik izjavio da bi mogao da okonča rat Rusije protiv Ukrajine u roku od 24 sata ako pobedi na izborima sledeće godine.

ЗЕЛЕНСКИ ПОЗВАО ТРАМПА У УКРАЈИНУ: Да објасни како мисли да оконча рат у року од 24 сата

Foto: EPA/Shutterstock/ilustracija

Zelenski je u intervjuu za En-Bi-Si doveo u pitanje Trampovu tvrdnju i pozvao ga da poseti Ukrajinu kako bi lično video razmere ruske invazije.

- Ako može da dođe ovde, trebaće mi 24 minuta - da, 24 minuta…da objasnim predsedniku Trampu da ne može da upravlja ovim ratom. On ne može da donese mir zbog (ruskog predsednika Vladimira) Putina - rekao je Zelenski.

Zelenski je takođe pohvalio predsednika Džozefa Bajdena zbog njegove posete Ukrajini ranije ove godine, prenosi Si-En-En.

- Mislim da je razumeo neke detalje koje možete razumeti samo kada ste ovde. Zato pozivam predsednika Trampa - poručio je Zelenski.

Tramp je za Si-En-En u maju tvrdio da do rata ne bi došlo da je on bio predsednik kada je počela ruska invazija u punom obimu, kao i da bi mogao da reši sukob za jedan dan ako bude ponovo izabran.

- Sastaću se sa Putinom. Sastaću se sa Zelenskim. Obojica imaju slabosti i imaju snagu. I u roku od 24 sata taj rat će biti rešen - naveo je Tramp.

 

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE - Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BESPLATAN PADEL NA ČUBURCU! FONDACIJA MOZZART OTVARA JOŠ JEDAN TEREN U ČUVENOM PARKU