"SUTRA ĆE BITI KASNO": Iran pozvao da se Izraelu oduzme nuklearno oružje

Novosti online

06. 11. 2023. u 15:54

IRANSKI ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan pozvao je Savet bezbednosti UN i Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA) da preduzmu hitne mere za razoružanje Izraela.

СУТРА ЋЕ БИТИ КАСНО: Иран позвао да се Израелу одузме нуклеарно оружје

Foto: Tanjug/AP photo

- Izjava izraelskog ministra da treba upotrebiti atomsku bombu pokazuje stvarnu nesposobnost režima da se suprotstavi otporu. Savet bezbednosti UN i Međunarodna agencija za atomsku energiju moraju da preduzmu hitne mere da razoružaju ovaj varvarski režim i režim aparthejda. Sutra će biti kasno. Potpuna odgovornost za ovaj genocid leži na Beloj kući - napisao je Abdolahijan na društvenoj mreži Iks, komentarišući reči krajnje desničarskog ministra za nasleđe Amihaja Elijahua koji je izjavio da postoji mogućnost nuklearnog udara na Pojas Gaze.

Elijahuovu izjavu osudilo je i Ministarstvo spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata.

- UAE najoštrije osuđuju sramne i neprihvatljive izjave ministra za nasleđe u izraelskoj vladi Amihaja Elijahua u vezi sa bacanjem nuklearne bombe na Pojas Gaze - navodi se u saopštenju.

UAE njegove reči smatraju „podsticanjem na ozbiljna kršenja međunarodnog humanitarnog prava i ratne zločine“, smatraju upotrebu nuklearnog oružja neprihvatljivom i pozivaju na prekid vatre.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)