"JORDAN ĆE TO SMATRATI OBJAVOM RATA" Premijer upozorio: Pokušaj iseljenja Palestinaca - crvena linija

Tanjug

06. 11. 2023. u 15:46

JORDANSKI premijer Bišer Hasavneh upozorio je danas da će svaki pokušaj da se Palestinci ''izmeste'' iz Gaze ili okupirane Zapadne obale biti ''crvena linija'' i da će to Jordan smatrati ''objavom rata''.

ЈОРДАН ЋЕ ТО СМАТРАТИ ОБЈАВОМ РАТА Премијер упозорио: Покушај исељења Палестинаца - црвена линија

Foto: AP

- Neće biti raseljavanja, nove Nakbe, niti alternativne domovine - rekao je Hasavneh, a prenosi Tajms of Izrael.

Ranije danas Jordan je saopštio da je isporučio humanitarnu pomoć Gazi vazdušnim putem, na taj način izbegavši prelaz Rafa između Egipta i Pojasa Gaze.

- Ovo je naša dužnost da pomognemo našoj braći i sestrama povređenima u ratu u Gazi. Uvek ćemo biti tu za našu palestinsku braću - napisao je na svom nalogu na mreži Iks jordanski kralj Abdulah II biln el Husein.

Jordanska isporuka medicinske pomoći Gazi obavljena je u koordinaciji sa SAD i Izraelom, rekao je neimenovani američki zvaničnik.

Supruga jordanskog kralja Abdulaha II, kraljica Ranija pozvala je na prekid vatre, poručivši da apel da se zaštite životi Palestinaca nije isto što i antisemitizam i podrška terorizmu.

- Dozvolite mi da budem veoma jasna. Biti propalestinski ne znači biti antisemita, biti propalestinski ne znači da ste za Hamas ili za terorizam - istakla je kraljica Ranija u intervjuu za Si-En-En.

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Ovog leta pravac Marsa Matrouh! Sredozemno more u Egiptu na kakvo niste navikli!