HAMAS SAOPŠTIO: Uništio u četvrtak šest izraelskih tenkova u Gazi (VIDEO)

P. Z. S. / ria.ru

02. 11. 2023. u 20:27

BRIGADE Al-Kasam, vojno krilo palestinskog pokreta Hamas, saopštile su da su uništile šest izraelskih tenkova u borbama severozapadno od Gaze u četvrtak, rekao je portparol Abu Ubaida.

ХАМАС САОПШТИО: Уништио у четвртак шест израелских тенкова у Гази (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

-Večeras je izveden veliki i istovremeni kontranapad na frontu severozapadno od grada Gaze, tokom kojeg su borci za veru uništili šest tenkova, dva vozila za prevoz vojnika, buldožer, a naneli su i velike gubitke neprijatelju u ljudstvu, rekao je Abu Ubaida u video poruci.

Izrael je 7. oktobra bio podvrgnut raketnom napadu bez presedana iz pojasa Gaze u okviru operacije Al-Aksa poplava, koju je najavilo vojno krilo palestinskog pokreta Hamas. Nakon toga, borci organizacije prodrli su u pogranična područja na jugu Izraela. Kao odgovor, Izraelske odbrambene snage pokrenule su operaciju Gvozdeni mačevi protiv Hamasa u Pojasu Gaze.

U roku od nekoliko dana, izraelska vojska je preuzela kontrolu nad svim naseljenim područjima u blizini granice sa Gazom i počela da izvodi vazdušne udare na ciljeve, uključujući civile, u pojasu. Izrael je takođe najavio potpunu blokadu pojasa Gaze: obustavljeno je snabdevanje vodom, hranom, strujom, lekovima i gorivom.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene