"U RUSIJU ILEGALNO STIŽE ORUŽJE IZ UKRAJINE": Putin naložio da se preduzmu mere

Novosti online

27. 10. 2023. u 14:24

NA teritoriju Rusije ilegalno stiže oružje sa teritorije Ukrajine, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa članovima Saveta bezbednosti.

У РУСИЈУ ИЛЕГАЛНО СТИЖЕ ОРУЖЈЕ ИЗ УКРАЈИНЕ: Путин наложио да се предузму мере

Foto: Printscreen

- Danas imamo pitanje koje se tiče prometa oružja na teritoriji Rusije. To pitanje je uvek važno, ali posebno danas, imajući u vidu uslove u kojima živimo, u kojima zemlja živi. Treba da razmislimo o tome kako oružje i municija ilegalno ulaze na teritoriju Rusije, između ostalog i sa teritorije Ukrajine – ne u našu vojsku, ali takvo oružje ipak ulazi sa teritorije Ukrajine na teritoriju Rusije - kazao je Putin, otvarajući operativnu sednicu sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije.

On je dao nalog da se razrade dodatne mere u sferi prometa oružja.

- Moramo da vidimo koji su to sve kanali (kojima oružje ilegalno ulazi u Rusiju), da vidimo kako su organizovane mere resorne kontrole i šta treba dodatno da se uradi kako bi se ojačala regulatorna baza - rekao je ruski lider.

On je rekao da će izveštaj na tu temu danas podneti direktor Nacionalne garde Rusije Viktor Zolotov i ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokoljcev.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu