"OVO JE VREME ZA RAT": Netanjahu odlučan - Neće doći do prekida vatre i primirja (VIDEO)

Novosti online

30. 10. 2023. u 18:50

PREMIJER Izraela Benjamin Netanjahu poručio je večeras da neće doći do prekida vatre i primirja. On je u svom obraćanju označio Hamas kao "varvare koji žele da unište sve ono što mi cenimo i uvede u svet straha i tame“.

ОВО ЈЕ ВРЕМЕ ЗА РАТ: Нетанјаху одлучан - Неће доћи до прекида ватре и примирја (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

- Ovo je prekretnica. Prekretnica za lidere i nacije. Vreme je da svi odlučimo da li smo spremni da se borimo za budućnost nade i obećanja ili da se predamo tiraniji i teroru - rekao je Netanjahu i dodao da će se Izrael boriti.

Rekao je da postoji potreba da se napravi razlika između "ubistava nevinih i nenamernih žrtava koje prate svaki legitimni rat".

Osvrćući se na prekid vatre, on kaže da Izrael neće pristati na primirje, baš kao što SAD ne bi nakon Perl Harbora ili 11. septembra.

- Izrael neće pristati na prekid neprijateljstava... pozivi na prekid vatre su pozivi Izraelu da se preda Hamasu, da se preda terorizmu, da se preda varvarstvu. To se neće dogoditi - rekao je premijer Izraela.

Netanjahu je rekao da u Bibliji piše da "postoji vreme za mir i vreme za rat".

- Ovo je vreme za rat - poručio je on.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: EKSPLOZIJE ODJEKUJU GAZOM: Zgrade se ruše kao kule od karata - Osveta Izraela je u toku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI SU ZAPANJENI: Ovo što je Nikola Jokić bez lopte uradio najboljem defanzivcu NBA lige - nisu mogli ni da sanjaju (VIDEO)