IRAN UPOZORAVA: Ako Izrael nastavi napade...

Tanjug

22. 10. 2023. u 17:51

IRAN je danas upozorio da će situacija u regionu Bliskog istoka izmaći kontroli ukoliko Izrael nastavi vojnu akciju u Pojasu Gaze.

ИРАН УПОЗОРАВА: Ако Израел настави нападе...

Foto: Tanjug/AP

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahijan upozorio je Izrael i SAD da bi situacija na Bliskom istoku mogla da izmakne kontroli, ako, kako je naveo, odmah ne zaustave "zločin protiv čovečnosti i genocid" u Gazi, objavio je Bi-Bi-Si (BBC).

Izrael svakodnevno razmenjuje vatru sa libanskom militantnom grupom Hezbolah koju podržava Iran, a danas je naređena evakuacija 14 izraelskih zajednica u blizini granice sa Libanom.

U međuvremenu, SAD su poslale nosač aviona u region, a američki razarač u Crvenom moru presreo je rakete koje su iz Jemena ispalili Huti, grupa koja je povezana sa Iranom.

Vojna baza u kojoj se nalaze američke snage u Iraku takođe se u četvrtak našla na udaru raketa i dronova grupa koje podržava Iran.

Iran je negirao da je pomogao Hamasu da izvede napad na Izrael 7. oktobra, u kojem je poginulo 1.400 ljudi. SAD su saopštile da nisu videle dokaze o direktnoj umešanosti Irana u taj napad.

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (1)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)