NETANJAHU OŠTRO ZAPRETIO LIBANU: "Bićete razoreni ukoliko Hezbolah potpuno uđe u rat sa Izraelom"

Tanjug

22. 10. 2023. u 15:27

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanjahu upozorio je danas da će Liban biti razoren, ukoliko libanska militantna grupa Hezbolah uđe u rat i poručio toj grupi da ne otvara drugi ratni front sa Izraelom jer bi to bila, kako je naveo, "životna greška".

НЕТАНЈАХУ ОШТРО ЗАПРЕТИО ЛИБАНУ: Бићете разорени уколико Хезболах потпуно уђе у рат са Израелом

Foto: AP Photo/Yuval Chen, Yediot Ahronot/AP Photo/Tsafrir Abayov

Netanjhu je rekao izraelskim komandantima u blizini severne izraelske granice sa Libanom da bi otvaranje drugog fronta donelo izraelske protivudare "nezamislivih razmera" koji bi izazvali velika razaranja u Libanu, preneo je "Tajms ov Izrael".

Netanijahu je istakao da trenutno ne može da kaže da li će Hezbolah odlučiti da u potpunosti uđe u rat sa Izraelom.

Premijer je rekao da je to za Izrael sukob u kojem nema kompromisa, ni odstupanja.

Zamenik lidera Hezbolaha šeik Naim Kasem izjavio je u subotu da ta grupa "pokušava da oslabi izraelskog neprijatelja i da mu stavi do znanja da je spremna za borbu", kao i da je drugi front u ratu već otvoren.

Kasem je na sahrani jednog borca rekao da Hezbolah u sukobu sa Izraelom postiže uspehe, preneo je AP.

Posmatrači sukoba Izraela sa Hezbolahom kažu da izgleda da libanska militantna grupa pokušava da odvuče izraelske snage iz Gaze uoči očekivanog kopnenog napada, prenela je Al Džazira.

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA - Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!