BRITANSKI "MI5" STRAHUJE OD NAPADA: Teroristi bi mogli da budu inspirisani Hamasovim akcijama

Tanjug

17. 10. 2023. u 23:28

GENERALNI direktor MI5 Ken Mekalum rekao je danas da ta britanska bezbednosna agencija "poklanja veliku pažnju" islamistima u Velikoj Britaniji, zbog straha da bi događaji na Bliskom istoku mogli da ih inspirišu da izvedu terorističke zločine.

БРИТАНСКИ MI5 СТРАХУЈЕ ОД НАПАДА:  Терористи би могли да буду инспирисани Хамасовим акцијама

Foto Tanjug/AP / Depozitfotos

Mekalum je upozorio da islamistički radikali, kao i antisemiti i neonacisti, predstavljaju pretnju jevrejskoj zajednici nakon "monstruoznih napada" Hamasa na Izrael, prenosi londonski Tajms. 

- Teroristi mogu da crpe inspiraciju ne samo iz stvari koje vide u Velikoj Britaniji, već i iz dešavanja na Bliskom istoku ili negde drugde - rekao je Mekalum na sastanku šefova obaveštajnih službi SAD, Kanade, Australije, Novog Zelanda i Velike Britanije.

Prema njegovim rečima, novonastala situacija bi mogla da inspiriše i Iran, jer je reč o "neprijateljskoj državi koja je povezana sa više desetina ubistava i otmica u Velikoj Britaniji".

- Svet se suočava sa najvećom pretnjom od kraja Hladnog rata - smatra Mekalum.

 

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA -  Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!