PREDSEDNICA ODBORA ZA ODBRANU BUNDESTAGA: Ukrajina ima pravo da gađa rusku teritoriju raketama "taurus"

Novosti online

30. 09. 2023. u 21:12

NA osnovu međunarodnog prava Ukrajina ima pravo da gađa vojne mete na teritoriji Rusije nemačkim raketama "taurus", istakla je predsednica Odbora za odbranu nemačkog Bundestaga Mari-Agnes Štrak-Cimerman, napominjući da bi umanjena vojna podrška Ukrajini samo odložila postizanje mira.

ПРЕДСЕДНИЦА ОДБОРА ЗА ОДБРАНУ БУНДЕСТАГА: Украјина има право да гађа руску територију ракетама таурус

Foto Press-služba prezidenta Ukrainы

-Moramo hitno da isporučimo "taurus", pošto ukrajinska vojska ciljanim upotrebom krstarećih raketa može značajno da poremeti snabdevanje ruskih trupa, rekla je Štrak-Cimerman za medijsku grupu "Funke", dodavši da bi ukrajinski raketni napadi na rusku teritoriju bili legitimni, jer se preko njih organizuje snabdevanje ruske vojske.

Ona je, naime, ranije istakla da nemački kancelar Olaf Šolc lično blokira slanje "taurusa" Ukrajini zato što se plaši sukoba sa Rusijom.

"Taurus" je nemačka verzija projektila "storm šedou" i "skalp" koje su Velika Britanija i Francuska već poslale. Dizajniran je da uništi ojačane strukture i infrastrukturu poput, recimo, infrastrukture Kerečkog mosta, jedine veze koja povezuje ukrajinsko okupirano poluostrvo Krim sa Rusijom.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu