KIJEV PRIZNAO VELIKI RUSKI USPEH: Pogođeno mesto za montiranje ukrajinskih raketa – proizvodnja se seli van zemlje

Novosti online

26. 09. 2023. u 17:39

SEKRETAR saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov priznao je u intervjuu za španski list „Ej-Bi-Si“ da su ruski vojnici uništili mesto za sklapanje ukrajinskih raketa.

КИЈЕВ ПРИЗНАО ВЕЛИКИ РУСКИ УСПЕХ: Погођено место за монтирање украјинских ракета – производња се сели ван земље

Foto prezident.gov.ua

Kako je rekao, zbog toga je Ukrajina prebacila „određeni deo proizvodnje“ svojih raketa van zemlje.

-To je zatvoreni program i niko vam neće reći kakav je njen status. Ono što vam mogu reći je, nažalost, to da je Rusija pogodila mesto gde su te rakete sastavljane. Sada smo prebacili određeni deo proizvodnje van granica naše zemlje, rekao je Danilov.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je 23. septembra da su ruske Oružane snage tokom te nedelje izvele 12 napada na vojne objekte Ukrajine, te da su nanele ozbiljnu štetu snabdevanju i borbenim mogućnostima ukrajinskih snaga.

Foto: Jutjub/ALEX MOSS/Defense Daily

 

ŠTA JE POZNATO O UKRAJINSKIM RAKETAMA

Danilov je početkom septembra saopštio da je u proleće 2020. godine predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski potpisao prvi ukaz o novom raketnom programu. Zelenski je krajem avgusta tvrdio da je Ukrajina upotrebila dalekometno oružje sopstvene proizvodnje, ali nije precizirao ni koja vrsta oružja je primenjena ni šta je pogođeno.

Međutim, ruski vojni stručnjaci objašnjavaju da je oružje sa najvećim dometom koje poseduje Ukrajina operativno-taktički sistem „grom-2“, ali njegov domet ne prelazi 500 kilometara.

Neptun, Foto MO. UKR

-Svi postojeći noviteti su zapravo davnašnji projekti koji se sada jednostavno dorađuju. U državnim preduzećima koja proizvode oružje nema pravih stručnjaka, saopštio je izvor iz ukrajinske državne kompanije „Ukrspeceksport“.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave