ZBOG KRŠENJA PRAVA NA PRIVATNOST: Hanter Bajden podneo tužbu protiv poreske službe

Tanjug

18. 09. 2023. u 15:52

SIN američkog predsednika Džozefa Bajdena, Hanter Bajden, podneo je danas tužbu protiv Poreske službe, tvrdeći da su dva agenta prekršila njegovo pravo na privatnost kada su javno objavili informacije iz njegove poreske prijave da bi potkrepili tvrdnje da je federalna istraga protiv njega bila nepropisno vođena.

ЗБОГ КРШЕЊА ПРАВА НА ПРИВАТНОСТ: Хантер Бајден поднео тужбу против пореске службе

Foto AP

U Hanterovoj tužbi se navodi da federalna služba za zaštitu uzbunjivača nije dozvolila da njegovi lični poreski podaci budu javno otkriveni tokom svedočenja pred Kongresom, preneo je AP.

Tužba dolazi usred istrage o opozivu američkog predsednika Džozefa Bajdena koja je pokrenuta u Predstavničkom domu Kongresa.

Hanter Bajden je pre nekoliko dana optužen na osnovu federalnih optužbi za vatreno oružje u kojima se navodi da je lagao o svom korišćenju droge da bi kupio i posedovao oružje u oktobru 2018. godine.

Hanterovi advokati rekli su u avgustu da su tužioci odustali od nagodbe o priznanju krivice sina američkog predsednika za utaju poreza i prestup s oružjem, što je otvorilo put suđenju.

BONUS VIDEO: POTRAGA ZA NESTALIMA SE NASTAVLjA: Spasioci kopaju ruševine u Derni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)