PUTIN IMA VELIKE PLANOVE: Najavio nova ulaganja u projekte i infrastrukturu

Novosti online

08. 09. 2023. u 15:37

RUSIJA će u potpunosti realizovati svoje planove koji se tiču dalje izgradnje puteva i sveopšteg razvoja infrastrukture u zemlji, rekao je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

ПУТИН ИМА ВЕЛИКЕ ПЛАНОВЕ: Најавио нова улагања у пројекте и инфраструктуру

FOTO: Tanjug/AP

- Uveren sam da će planovi biti realizovani u punom obimu. Između ostalog, to se tiče i daljeg razvoja magistrale 'Vastok', o kojoj sam već govorio. Nju treba produžiti do Kazanja, a zatim i do Jekaterinburga i Tjumenja, a u nekoj daljoj perspektivi i do drugih regiona Rusije, drugih regiona Sibira i Dalekog istoka - poručio je Putin na ceremoniji otvaranja dela puta M-12 "Vastok", koji se proteže od Moskve do grada Arzamasa. 

Kako je objasnio ruski lider, od kvalitetnih i savremenih puteva zavisi jačanje nacionalne ekonomije, industrije, ali i kvalitet života građana i rast turizma. 

Dužina magistrale "Vastok" biće veća od 300 kilometara. Predsednik Rusije danas je otvorio nekoliko delova magistrale, koja je još uvek u procesu izgradnje. Prema njegovim rečima, magistrala "Vastok" dva puta će smanjiti vreme koje je potrebno da bi se od ruske prestonice došlo do Arzamasa.

S druge strane, trenutna izgradnja novih puteva unutar Moskve povezaće prestonicu sa magistralnim putem M-12 sa jedne strane Moskve, a sa druge sa magistralnim putem M-11, koji vodi do Sankt Peterburga. Dva magistralna puta na taj način postaće povezana, što će znatno olakšati kretanje po teritoriji Rusije. 

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: POVRATAK ASTRONAUTA: Završena je šestomesečna misija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije