NATO PRIZNAO: Nema dokaza da je pad drona u Rumuniji posledica ruskog napada

Novosti online

07. 09. 2023. u 12:10

ALIJANSA nema informacije da je incident sa, navodnim, padom bespilotne letelice u Rumuniji, mogao biti namerni napad Rusije, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, obraćajući se članovima Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta i Pododbora za bezbednost i odbranu.

НАТО ПРИЗНАО: Нема доказа да је пад дрона у Румунији последица руског напада

FOTO: AP/Tanjug

 - Rumunske vlasti su nas obavestile da su otkrile verovatno delove drona na granici NATO-a sa Ukrajinom, istraga je u toku... Nemamo nikakve informacije koje bi ukazivale na nameran napad Rusije, čekamo rezultate istragu - rekao je Stoltenberg.

U sredu je rumunska televizija Antena-3, pozivajući se na ministarku odbrane Angelu Tilvaru, javio da su pronađeni ostaci koji bi mogli da budu delovi drona. Ona je naglasila da predmeti ne predstavljaju opasnost.

Rumunski predsednik Klaus Johanis zatražio je hitnu istragu.

Dan ranije, u saopštenju NATO-a o incidentu u Rumuniji, rečeno je da je alijansa „značajno povećala svoje prisustvo u crnomorskom regionu“ tokom protekle godine i da nastavlja da pomno prati situaciju u Rumuniji.

 - Ostajemo u bliskom kontaktu sa našim saveznikom Rumunijom - navodi se u dokumentu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

POVRATAK ASTRONAUTA: Završena je šestomesečna misija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!