VELIKI UDAR ZA UKRAJINSKO VAZDUHOPLOVSTVO: U blizini Bahmuta poginulo šest ukrajinskih pilota

P. Z. S. / ria.ru

30. 08. 2023. u 19:43

ŠEST ukrajinskih pilota poginulo je na Artjomovskom pravcu, rekao je portparol 18. odvojene brigade armijske avijacije u sastavu Oružanih snaga Ukrajine Jevhen Rakita.

ВЕЛИКИ УДАР ЗА УКРАЈИНСКО ВАЗДУХОПЛОВСТВО: У близини Бахмута погинуло шест украјинских пилота

Foto printskrin telegram topwar_ru


-Juče je šest pilota 18. odvojene brigade armijske avijacije nazvane po Igoru Sikorskom poginulo u pravcu Bahmuta (Artemovski. – Red.) dok su obavljali borbeni zadatak, citira ga Strana.ua.

Rakita je pojasnio da su poginuli piloti oficiri.

Jedan od njih je iz Poltavske oblasti, ostali su iz drugih regiona Ukrajine, dodao je sagovornik.

Kako je dan ranije rekao vršilac dužnosti šefa DNR Denis Pušilin, Oružane snage Ukrajine smanjile su intenzitet na bokovima Artemovska da bi se pregrupisale. Prema njegovim rečima, bokovi grada su i dalje vrući pravac. Konkretno, u oblastima Kleščejevke i Andrejevke, neprijatelj redovno pokušava napade. Ipak, ruske jedinice koriste svaku priliku da poboljšaju svoje pozicije, naglasio je Pušilin.

Ukrajinska kontraofanziva na južnodonjeckom, artjomovskom i pre svega zaporoškom pravcu počela je 4. juna. Kijev je bacio u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane zapadnom opremom.

Prema podacima Ministarstva odbrane od 4. avgusta, od početka kontraofanzive u junu-julu, Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 43 hiljade ljudi i preko 4,9 hiljada komada oružja. Među uništenom opremom - 26 aviona, devet helikoptera, 1831 oklopno vozilo, uključujući 25 nemačkih tenkova Leopard, sedam francuskih tenkova na točkovima AMKS i 21 američko borbeno vozilo pešadije Bredli.

BONUS VIDEO - U STROJU NAJBOLjIH: "Novosti" na obuci novih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije