ŠTA SADRŽI NOVI PAKET VOJNE POMOĆI KIJEVU: Amerikanci ne šalju više kasetne bombe?

Novosti online

29. 08. 2023. u 23:38

ADMINISTRACIJA Sjedinjenih Američkih Država uključila je projektile za višestruke raketne sisteme HIMARS, rakete za sisteme protivvazdušne odbrane i artiljerijsku municiju u novi paket vojne pomoći Ukrajini, vredan 250 miliona dolara, rekao je američki državni sekretar Entoni Blinken u pisanoj izjavi.

ШТА САДРЖИ НОВИ ПАКЕТ ВОЈНЕ ПОМОЋИ КИЈЕВУ: Американци не шаљу више касетне бомбе?

Foto Tanjug/AP

-Danas objavljujemo o još jednom paketu vojne pomoći Ukrajini koja brani svoju teritoriju i svoj narod. Ovaj paket uključuje važnu opremu koja će pomoći Ukrajini na bojnom polju. Ona uključuje rakete AIM-9M za PVO, granate za Hajmarse, 155mm i artiljerijsku municiju, kalibra 105 mm, opremu za razminiranje, (protivtenkovske raketne sisteme) Džavelin i druge protivtenkovske sisteme i rakete, više od 3 miliona komada municije za malokalibarsko oružje, sanitetska vozila..., rekao je on.

Državni sekretar je dodao da je paket vojne pomoći, vredan 250 miliona dolara.

Novi paket američke vojne pomoći Ukrajini ne uključuje kasetnu municiju, izjavila je zamenica portparola Pentagona Sabrina Sing.

Iznos američke vojne pomoći Ukrajini tokom predsedavanja Džoa Bajdena premašio je 43,7 milijardi dolara, a od početka ruske specijalne vojne operacije – 43 milijarde dolara, saopštio je Pentagon.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - U STROJU NAJBOLjIH: "Novosti" na obuci novih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Jedinstveni Egipatski Maldivi - Nikada povoljnije!